tisdag 20 september 2011

Thailändsk fisk med cashewnötter

Ingredienser:
1000g thailändsk tilapia fisk
50 g skivade lök i små rutor
50 g färsk ingefära skivad i små rutor
100 g cashewnötter
2 st rödlök skivade i tunna bitar
2 liter rapsolja
Till sås:
4 msk tamarind pulp concentrate
5 msk socker
1 1/2 tsk salt
3 msk vatten

Gör så här:
Blanda tamarindsåsen, socker, salt och vattnet i en litten skål. Lägg dem i mikro och värma 5-10 sekund.
Värm upp en stor stekpanna med oljan på medelhög värme.
Skär 3-4 snitt på varjer sida av fisken.
Lägg i fisken i stekpannan och låt det steka 10 minuter varja sidan eller stek det till fisken är genomstekt.
Ta av fisken från stekpannan och fortsätta rosta rödlök skivade till bli gul färg.
Lägg fisken på en tallrik. Lägg på ingefären, rödlöken, cashewnötterna och rostad rödlök ovanpå fisken. Häll i såsen på fisken. Servera med sallad, ris eller kokt potatis.





1 kommentar: