onsdag 7 september 2011

Spaghetti med skinksås och ärtor





Ingredienser:
400 g spaghetti
200 g gröna ärtor (frysta)
1 klyfta vitlök hackad
400 g kokt skinka på bit
2 dl vispgrädde
25 g smör
1 krm svartpeppar
1 krm salt
1 dl vatten
Gör så här:
Smält smöret och vitlöken i en stekpanna. Tärna skinkan i 1x3 cm stora bitar, lägg ner den i stekpannan och stek ca 2 minuter. Lägg i gröna ärtor och rör runt, stek ytterligare 1 minut och häll i vispgrädde. Låt det koka upp. Krydda med svartpeppar och salt. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 5 min.
Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men häll av pastan ca 1,5 minut innan den är klar. Vänd ner pastan och låt pastan tillagas klart i såsen, ca 1 minut. Smaka av och salta vid behov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar