söndag 6 november 2011

Laxfilé med potatiskakor




Ingredienser
4 portioner
1 kg potatis, skalad och riven
2 ägg
½ dl vetemjöl
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar grovmalen
4 dl matolja
Till fisk:
4 st bitar laxfiléer
1 krm salt
1 krm svartpeppar grovmalen
Gör så här:
Lägg laxfilébitarna i en ugnsfast form, salta på och strö över svartpeppar. Ställ in ugnen och stek i 200 grader i 15-20 minuter.
Så här gör potatis:
Pressa ut eventuellt kvarvarande vätska ur potatisen och lägg den i en skål.
Tillsätt äggen, mjölet, salt, svartpeppar och blanda väl.
Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög varm.
Forma potatisen med 1 fullt matsked och stek den i ca 3-5 minuter varje sida.
Låt potatiskakorna rinna av på hushållspapper. Servera med lax och sallad.
Ca 12-15 stycken för potatiskakorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar