onsdag 10 augusti 2011

Kalops


Kalops

Ingredienser (2 portioner)
400 g kött  skurna i 2-3 tun breda strimlor
2 st morötter skurna i 1 cm breda strimlor
2 blader lagerblad
Blanda 2 msk majzena med vatten till en redning
1 gul lök hackad
Smör för att steka i
4dl vatten
Salt, vitpeppar, 1tsk svartsoja, 2 msk sojasås och 10 st hela svartpeppar
Gör så här
Värm upp stekpanna med smör och gul löken hackad. Lägg i köttet och stek det ett par minuter. Tillsätt salta, svartsoja, sojasås, svartpeppar, lagerblad,vattnet, morötterna och majzenaredningen i stekpannan.
Låt det koka, helst under locket i ca 20-30 minuter. Smaka av salta och krydda med vitpeppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar