tisdag 20 september 2011

Grisknorr soppa



4 portioner
Ingredienser:
1000 g grisknorr skurna i bitar
2.5 liter vatten
1 skivad galagarot
2st krassar citrongräs
4-5 limeblad
1 stjälk koriander
1 hönsbuljong tärning
1 msk salt
2 msk limesaft
Till sås:
2 st rödchili skär i småbitar
1 klyfta vitlök hackad
1 lite hackad koriander
1 msk lime juice
1msk fisksås
Gör så här:
Koka upp vatten och lägg i buljong tärningen, salt, koriander, limebladet, citrongräs, galagarot och grisknorrarna i en kastrull. Låt dem sjuda lite stund. Sätt på locket och låt koka på svag värm ca 45-60 minuter. Häll i lime juice till sist.
Blanda ingredienserna till såsen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar