onsdag 12 oktober 2011

Fiskkakor med syrlig dipp



Ingredienser
500g pangasius fiskfilé
1 dl långbönor/haricots verts
1 röd chili skivad
5 limeblad skivade
1 msk thai röd currypasta
1 msk fisksås
1 ägg
1 msk ostronsås
2 msk tempuramix(Gogi)
4 dl rapsolja för att steka i
Till sås:
2 msk gurka skivade
1 msk schalottenlök skivade
1 msk röd chili skivad
2 msk ättiksprit
1 msk socker
3 msk ljum vatten
Gör så här:
Skär fiskfilén i mindre bitar.
Skär bönor i tunna skivor.
Lägg ner fiskbitarna i en mat beredare med fisksåsen, äggen, ostronsåsen,
currypastan och tempuramix.
Kör till en fin färs och flytta sedan över denna till en stor bunke.
Tillsätt de bönorna, limebladet, chili i bunken och rör om väl.Forma färsen till 12-16 biffar med fuktade händer.


Stek på medelhög värme på båda sidor tills de gyllenbruna och frasiga på utsidan och genomkokta.
Till sås:
Blanda ljum vatten med gurkan, ättiksprit, schalottenlök, chili, sockret och rör om.
Servera fiskkakorna med såsen.
Tips: Man kan också använda annars fiskflé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar